Motorvej lukket i to timer: Bilist flygtede fra ulykke

En 36-årig mandlig bilist sidder mandag formiddag til afhøring ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i forbindelse med en alvorlig ulykke på E20 Vestmotorvejen ved Ringsted søndag aften. Motorvejen var efterfølgende spærret i to timer.

Ved ulykken forulykkede en 58-årig motorcyklist fra Kokkedal, som blev kørt på hospitalet til operation. Føreren af en bil, som var indblandet i ulykken, valgte dog at køre fra stedet uden at stoppe op.

- Han kørte videre et godt stykke, og vi fik ham faktisk først standset omkring Solrød, fortæller politiets vagtchef, Stefan Jensen, til Ritzau.

Motorcyklisten slap fra ulykken med livet i behold, men han har ifølge Stefan Jensen brækket flere ribben og er blevet opereret i nattens løb. Politiet overvejer nu, hvad der skal ske med føreren af flugtbilen.

- Vi skal jo have en forklaring på, hvorfor han ikke standsede, og vi skal også have klarlagt, hvordan ulykken skete. Vi har jo ikke kunnet afhøre motorcyklisten, fortæller Stefan Jensen.

Ifølge vagtchefen vil politiets jurister også på baggrund af mandens forklaring overveje, om der er grundlag for at fremstille den anholdte mand i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Det kan blandt andet komme på tale, hvis der rejses sigtelse for en bestemmelse i straffeloven om ikke at yde hjælp til nødlidende.

- Man må jo gå ud fra, at når der sker en ulykke med over 100 kilometer i timen, så er der stor risiko for, at man kommer alvorligt til skade, siger Stefan Jensen.

Ulykken skete kort før klokken 20 søndag aften kort før afkørsel 36 ved Ringsted. Motorvejen blev efterfølgende lukket i østgående retning, og først omkring klokken 22 blev vejen genåbnet.

Trafikken blev ledt uden om ulykkesstedet ved afkørsel 37 Sorø, men de mange hundrede biler, som nåede forbi afkørsel 37, inden omkørslen blev etableret, måtte pænt vente på, at vejen blev åbnet.

- Genåbningen blev forstyrret af, at der var en bil i køen, som brød sammen og holdt og spærrede. Så den måtte hjælpes væk fra stedet, fortæller Stefan Jensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip