Motorvej ved Silkeborg åbner et år før tid

Der er godt nyt for de bilister, der færdes mellem Aarhus og Silkeborg.

Allerede sidst på året åbner den første strækning af motorvejen mellem Funder og Låsby ved Silkeborg. Det drejer sig om cirka 11 kilometer motorvej mellem Hårup og Låsby øst for byen.

- Motorvejen ved Silkeborg er bare et ud af en række store infrastrukturprojekter, der er åbnet før tid og ser ud til at blive væsentligt billigere, end det beløb vi har afsat til projektet, siger transportminister Magnus Heunicke (S).

Den nye motorvej mellem Hårup og Låsby kommer især til at betyde noget for de omkring 4300 pendlere, der hver dag kører mellem Aarhus og Silkeborg, fortæller Heunicke:

- Alle, der pendler mellem Aarhus og Silkeborg, vil fremover spare mindst 10 minutter hver dag i myldretiden, vel at mærke hver vej.

Den nye strækning vil i høj grad aflaste den gamle landevej mellem Aarhus og Silkeborg, hvilket kommer de tre landsbyer Mollerup, Linå og Hårup til gavn.

De ligger alle tre langs landevejen, der ifølge Trafikstyrelsen er "stærkt trafikeret morgen, eftermiddag og først på aftenen med en stor andel af tung trafik".

- Ud over at pendlere og erhvervslivet nu kan komme hurtigere og mere sikkert frem, betyder motorvejen utroligt meget for de lokale borgere, der bor i Mollerup, Linå og Hårup.

- De får snart en meget mere rolig og trafiksikker hverdag, når trafikken på landvejen går markant ned, siger Magnus Heunicke.

Vejdirektoratet forventer, at motorvejen mellem Hårup og Låsby vil få en gennemsnitstrafik i døgnet på 20.000 køretøjer.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip