Mourinho afviser racismeproblem i England

Chelsea-manager José Mourinho mener ikke, at der et racismeproblem i engelsk fodbold, når det kommer til debatten om, hvorfor der kun findes ganske få sorte managers i England.

- Fodbolden er ikke så dum, at den lukker døren for mennesker. Hvis du er god, får du jobbet. Hvis du er toppen, er du på toppen, siger Mourinho ifølge BBC.

Chefen for spillernes professionelle forening, Gordon Taylor, udtalte i sidste uge, at der var "en skjult tøven" fra engelske klubber, når det kom til at hyre sorte managers.

Derfor snakkes der nu om at indføre den såkaldte Rooney Rule, som stammer fra amerikansk fodbold NFL.

Den regel betyder, at mindst én sort person eller en etnisk minoritet i det hele taget skal kaldes ind til interview, hvis en klub mangler en manager.

Blandt de 92 bedste klubber i England findes der kun to sorte managers. Det er Keith Curle i Carlisle og Chris Powell i Huddersfield. Til sammenligning er 25 procent af spillerne sorte eller stammer fra en etnisk minoritet.

Den tidligere engelske landsholdsanfører Paul Ince, der selv er sort, vil have indført Rooney Rule, så "emnet ikke fejes under tæppet".

Rooney Rule blev indført i NFL i 2002 og er opkaldt efter Dan Rooney, der står i spidsen for Pittsburgh Steelers.

- Jeg vil fortælle de engelske klubber, at hvis de kigger åbent på det her, så vil de finde ud af, at dette er en positiv ting, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip