Mourinho bekræfter: Pogba er klar for Manchester United

Manchester United-manager José Mourinho bekræfter ifølge AFP over for engelske BT Sport, at midtbanestjernen Paul Pogba er klar til at tørne ud for klubben.

- Det er fantastisk, at sådan en god spiller er hos os. Endelig har vi ham, siger Mourinho om franskmanden, som dermed forlader italienske Juventus.

Tidligere søndag bekræftede både Manchester United og Juventus, at 23-årige Pogba var til lægetjek i England.

Mourinhos ord faldt efter søndagens 2-1-sejr til United over Leicester i Community Shield - et opgør mellem sidste sæsons engelske mestre og FA Cup-vindere.

- Pogba kommer til et vindende hold. Til et hold, som har vundet sine to seneste kampe, hvilket var FA Cup-finalen i sidste sæson og her søndag. Han skal arbejde hårdt for at komme på holdet, siger Mourinho.

Pogba må forventes at falde hurtigt til i Manchester United. Fra 2009 til 2012 var han i klubben, inden han på grund af manglende spilletid skiftede til Juventus og blev en fremtrædende stjerne på det italienske storhold.

Prisen for Pogba er ikke officielt meldt ud, men i britiske medier forventes det, at han koster mere end 100 millioner britiske pund, hvilket svarer til mere end 877 millioner danske kroner.

Potentielt er der dermed tale om den største handel for en fodboldspiller nogensinde. I 2012 gav Juventus i omegnen af 800.000 pund for Pogba.

Franskmanden har vundet meget med Juventus. Fire Serie A-titler er det blevet til, og i 2015 var han med til at spille holdet i Champions League-finalen.

Manchester United har under José Mourinho, der er ny i klubben, hentet store navne ind til truppen i sommerpausen.

Foruden Pogba er også Henrikh Mkhitaryan og Zlatan Ibrahimovic kommet til fra henholdsvis Borussia Dortmund og Paris Saint-Germain.

/ritzau/

 

Dagens Gossip