Mourinho forsvarer udskældt Casillas

De regerende spanske verdensmestre i fodbold fik en skidt åbning på titelforsvaret i Brasilien med 1-5-ydmygelsen til Holland.

I det opgør leverede Spaniens anfører og førstemålmand, Iker Casillas, en dårlig indsats, og der er heftig debat om, hvorvidt Real Madrid-ikonet skal droppes til onsdagens kamp mod Chile.

Casillas, som i denne sæson har været andetvalg i den spanske liga, bliver nu forsvaret af Chelsea-manager José Mourinho. Portugiseren var ellers manden, der sidste år chokerede mange ved at bænke Casillas i Real Madrid.

- Målmandspositionen er en meget specifik en, og jeg ville ikke bryde mig om at skifte ud på grund af én dårlig kamp, siger Mourinho til Yahoo Sports.

- Jeg ville kun ændre noget efter en række dårlige kampe, hvor det står klart, at målmanden mangler selvtillid og stabilitet, og hvor hans kropssprog antyder, at et skifte ville være bedre.

- Iker har haft en flot stime med det spanske landshold, og han har trænerens tillid. Én dårlig kamp er ikke grund nok til at skifte ham ud, siger Chelsea-manageren.

Casillas har været med til at vinde EM i 2008 og 2012 samt VM for fire år siden. Skulle den spanske landstræner, Vicente del Bosque, vælge at skifte Casillas ud, bliver det med Pepe Reina, eftersom holdets tredje målmand David De Gea er skadet til Chile-kampen.

Holland og Chile topper gruppe B med tre point hver. Mens Holland bankede Spanien, så vandt Chile 3-1 over Australien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip