Mourinho mindes gammel succes før Chelseas skæbnekamp

José Mourinho var i både det skarpe og nostalgiske hjørne, da han tirsdag holdt pressemøde dagen før Chelseas meget vigtige hjemmekamp mod Dynamo Kiev i Champions League.

Den portugisiske manager, der er presset som sjældent før i Chelsea-tiden, skældte ud på de britiske medier, der har antydet, at spillerne i klubben er utilfredse med ham og ikke ønsker at spille for ham.

- Det er et meget sørgeligt spørgsmål, siger José Mourinho ifølge Sky Sports.

Manageren fortæller, at han gør alt for at få Chelsea ud af den krise, der har sendt klubben hele 14 point efter topholdene, Manchester City og Arsenal, efter kun 11 runder i Premier League.

- Jeg forsøger at analysere hver dag, jeg forbereder træningspas, forbereder kampe og analyserer kampe. Det er, hvad jeg laver hver dag, siger José Mourinho.

Portugiseren mindes - midt i en af sit trænerlivs største kriser - sin første Champions League-triumf, nemlig da han førte FC Porto til titlen i 2004.

- I går sendte en ven nogle citater til mig, som var lavet efter Champions League-finalen i 2004.

- Jeg sagde, at "engang i min karriere vil der komme dårlige resultater. Jeg vil møde de dårlige resultater med samme ærlighed og værdighed, som jeg nu har som Champions League-vinder".

- Det sagde jeg efter at have vundet Champions League-finalen med Porto i 2004, siger José Mourinho.

Portugiseren, der plejer at have et godt tag på de britiske medier, havde dog ikke glemt sin sædvanlige evne til at tale kryptisk og samtidig meget direkte.

Om Chelseas problemer i sæsonen hidtil sagde han følgende:

- Det er en kombination af flere faktorer. En af disse ville være let at ordne. Jeg ønsker ikke at sige mere end det.

Chelsea skal formentlig have mindst et point i onsdagens kamp på Stamford Bridge, hvis klubben skal gøre sig forhåbninger om at komme blandt de to bedste hold, der går videre fra gruppe G.

Chelsea ligger nummer tre med fire point, mens Dynamo Kiev har fem point på andenpladsen.

FC Porto, der fører gruppen med syv point, spiller onsdag aften ude mod Maccabi Tel-Aviv, der er sidst uden point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip