Mourinho undskylder: Jeg fik ikke nok ud af Mata

Et stille transfervindue vågnede i sidste uge for alvor op, da Manchester United hentede den spanske verdensmester Juan Mata hos konkurrenterne Chelsea for et stort millionbeløb.

Spanieren fik aldrig tillid i Chelsea, da Jose Mourinho sidste sommer vendte tilbage til klubben, og nu påtager den portugisiske manager sig sin del af skylden.

- Jeg vil undskylde, at jeg ikke fik mere ud af ham. Måske var det nyt for ham ikke at være førstevalg, når det gjaldt.

- Det har måske gjort ham stærkere som mand og som spiller, men jeg gav ham ikke muligheden for at vise det. Det er jeg ked af for at være ærlig, siger Jose Mourinho til Skysports.

Brasilianske Oscar har ofte været foretrukket på den offensive midtbane frem for Mata, og da Eden Hazard har spillet fremragende på venstrekanten, har den lille spanier heller ikke kunnet erobre den plads på holdkortet.

- Jeg har prøvet at spille med Mata på en position, hvor han ikke følte sig hjemme. Han gav alt og spillede nogle gode kampe.

- Jeg følte ikke, jeg kunne stoppe ham fra at skifte til Manchester United, selv om det er en direkte konkurrent, siger Jose Mourinho.

Chelsea har allerede hentet erstatningen for Mata i form af den egyptiske kantspiller Mohamed Salah, der kommer til Stamford Bridge fra schweiziske FC Basel.

- Vi blev nødt til at reagere på Mata-situationen. Vi gik efter en ung, venstrebenet og hurtig spiller.

- De fleste af mine offensive spillere er hurtige, men Salah er typen, der søger mod hullerne. Vi synes, det var en god mulighed, siger Jose Mourinho om indkøbet ifølge Reuters.

Juan Mata kan få debut for Manchester United allerede tirsdag, når de forsvarende mestre møder Cardiff i Premier League.

/ritzau/

 

Dagens Gossip