Movia fjerner kritiske bosætter-reklamer, men lader brysterne blive hængende

I går valgte Movia under en del postyr at fjerne reklamer fra deres busser, der var kritiske overfor ulovlige israelske bosættelser. 

Reklamen var indrykket af Dansk Palæstinensisk Venskabsforening, og i reklamen opfordrede de til at boykotte bosættelser på Vestbredden. 

Læs også: Movia fjerne bosætterkampagne fra busser: Den støder

Men selvom 8 ud af 9 i Movias bestyrelse stemte for at fjerne reklamerne, så er der stadig kritik af beslutningen, skriver DR.

- Den resterende del af bestyrelsen mente, at den her reklame var stødende. Et synspunkt, som jeg har svært ved at sætte mig ind i, siger Jens Mandrup fra SF, der er udpeget af Region Hovedstaden.

Han bakkes op af sin partikollega Özlem Cekic, der finder det mærkeligt, at bare bryster er helt i orden på busserne, men et politisk budskab på linje med EUs holdning ikke er. 

Læs også: Forening varsler retssag mod Movia om bosætter-kampagne

- Man censurerer et indhold, der er fuldt på linje med dansk og EU-politik, fordi man finder det stødende. I flere måneder har man haft plastikbryster på busserne, uden man har fundet det stødende. Det her lægger op til en meget principiel debat om ytringsfriheden, som ministeren bør forholde sig til, siger SF's medieordfører, Özlem Cekic til DR. 

Hun har valgt at kalde kulturminister Marianne Jelved i samråd om sagen for at få klarlagt, hvordan situationen kunne nå så langt.

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip