Mubarak og hans sønner afviser skyld i korruptionssag

Egyptens tidligere præsident Hosni Mubarak og hans to sønner, Alaa og Gamal, erklærede sig lørdag uskyldige i anklagerne, da en domstol i Kairo tog hul på en korruptionssag mod dem.

De tre mænd svarede alle benægtende på spørgsmålet fra dommeren om, hvorvidt de har misbrugt statslige midler, skriver avisen al-Masry al-Youm.

Mubarak og sønnerne er tiltalt for at have brugt over 100 millioner egyptiske pund (92 millioner kroner) fra statens budgetter på deres egne privatboliger.

Sidste år blev ekspræsidenten idømt tre års fængsel i sagen og hans sønner hver fire år, men en appeldomstol annullerede dommene i januar og besluttede, at sagen skal gå om.

Gamal og Alaa blev derpå løsladt fra fængsel, mens deres 86-årige far er indlagt på et militærhospital i Kairo.

Lørdagens retsmøde var det første i den ny sag. Næste møde er fastsat til den 29. april.

Hosni Mubarak blev fjernet fra præsidentposten i februar 2011 efter store demonstrationer mod hans styre.

Hundredvis af mennesker blev dræbt af egyptisk politi under protesterne, og Mubarak har ligeledes siddet på anklagebænken i retssager relateret til urolighederne for lidt over fire år siden.

I november frifandt en egyptisk domstol Mubarak for at have ansvar for drab på demonstranter. Frikendelsen udløste nye demonstrationer på Tahrir-pladsen i det centrale Kairo, hvor over 1000 mennesker gik på gaden for at udtrykke deres vrede.

I næste måned skal en højere domstol tage stilling til en anke i den sag.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip