Mudderskred i USA: 24 meldes dræbt

Skrevet af admin

26/03/2014

Dagens topnyheder

Redningsfolk har fundet yderligere to lig og lokaliseret otte andre efter weekendens ødelæggende mudderskred i den amerikanske delstat Washington.

Det siger den lokale brandchef, som dermed sætter dødstallet til mindst 24. Otte personer er kvæstet.

- Vi fandt desværre ingen tegn på liv i dag, vi fandt ingen i live, lyder det fra brandchefen Travis Hots.

176 er savnet efter mudderskreddet, men myndighederne håber på, at tallet falder, da nogle måske er langsomme til at underrette familie og myndigheder eller optræder to gange på listen.

Ifølge brandchefen er der blevet tilkaldt 50 ekstra redningsfolk til at gennemsøge katastrofeområdet. Dermed arbejder i alt 200 personer på at finde overlevende, lyder det.

Mudderskreddet smadrede huse og ramte en tosporet landevej nordøst for storbyen Seattle. Mandag mangedoblede de lokale myndigheder antallet af savnede fra 18 til 108 personer, og siden steg tallet til 176.

Det var ifølge redningsmandskabet en "mur" af jord, klippestykker og træer, der væltede ned over den lille by Oso. Jordskreddet ramte med samme kraft som et godstog, lød det.

Myndighederne har hele tiden understreget, at omfanget af savnede var usikkert, da flere personer kan have opholdt sig i biler på hovedvejen, der blev begravet af jord, klippestykker og træer.

Beboerne i området er blevet advaret om faren for oversvømmelser, efter at kraftige regnbyger har været hyppigt forekommende i bjergregionen i den seneste tid.

Mudderskreddet i Washington bliver betegnet som det værste i nyere amerikansk historie. I 2005 mistede 10 mennesker livet, da en bjergskråning gav efter og begravede boliger i Californien.

/ritzau/Reuters