Mudderskred og oversvømmelser koster 53 livet i Nepal

Voldsomme oversvømmelser og mudderskred har kostet mindst 53 mennesker livet i Nepal i løbet af de seneste dage og isoleret øde beliggende samfund i bjergene, fortæller regeringen lørdag.

Det er den årlige monsunregn, der har udløst jordskreddene samt fået floderne til at vokse ud over deres bredder og skyllet lavtliggende landsbyer væk.

Omkring 75 personer er fortsat savnet, mens 36 andre bliver behandlet på hospitaler og lægecentre, lyder det fra Nepals indenrigsministerium.

Det står ikke klart, om de savnede personer blot er afskåret fra at kommunikere med omverdenen, eller om de kan være fanget af jordskred eller drevet væk af vandmasserne.

Tv-billeder viser, hvordan folk vader gennem vand, der når dem til livet, mens de forsøger at bære deres ejendele ud af deres oversvømmede huse.

Embedsmænd fortæller, at 25 procent af Nepal 75 administrative distrikter er blevet ramt af jordskred og oversvømmelser.

- Flere end 200 huse er ødelagt, mens hundredvis af andre hjem er fuldstændigt under vand, fortæller regeringen i en udtalelse.

Omkring 3500 er blevet evakueret og befinder sig nu i skoler og andre offentlige bygninger.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip