Mulig gerningsmand meldes dræbt i canadisk parlament

En mand, som menes at have skudt og såret en soldat tæt på parlamentsbygningerne i Canadas hovedstad, Ottawa, er blevet dræbt inde i parlamentet, rapporterer den canadiske tv-station CBC.

Tidligere onsdag blev parlamentsbygningerne i Ottawa lukket af, efter at der er blevet affyret skud tæt på bygningerne ved et krigsmonument, hvor en soldat, som holdt vagt, blev såret af skuddene.

Han er nu hentet af en ambulance.

Den formodede gerningsmand løb ifølge vidner hen til parlamentsbygningerne, som kun er en gade væk fra mindesmærket, som blev rejst i 1939 til minde om de canadiske soldater, der faldt i Første Verdenskrig, og som i dag mindes alle omkomne i krige.

Ved parlamentet affyrede den angiveligt langhårede mand flere skud, hvorefter han løb ind i parlamentets hovedbygning og affyrede omkring 30 skud mere.

Ifølge politiet er det sandsynligt, at der er endnu en bevæbnet mand oppe på parlamentets tag ud over ham, som nu er dræbt. Der kan også være flere, som politiet nu aktivt leder efter, skriver nyhedsbureauet AFP.

Den canadiske premierminister, Stephen Harper, er uskadt og har forladt parlamentet, som er omringet af politi og lukket af i en såkaldt lockdown. Flere parlamentsmedlemmer skriver ifølge nyhedsbureauet dpa på Twitter, at de er i sikkerhed, men alligevel bange.

Flere ambulancer er ankommet til bygningerne.

Skudepisoden finder sted to dage efter, at en 25-årig formodet militant islamist kørte to canadiske soldater ned på en parkeringsplads i Quebec-provinsen. Den ene soldat mistede livet.

Tirsdag hævede Canada sit terrorberedskab fra "lavt" til "middel" på grund af en stigning i aktiviteten blandt radikale grupper som eksempelvis Islamisk Stat og al-Qaeda, oplyser en talsmand for regeringen.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip