Muligt Hamas-angreb med bil koster israelsk baby livet

Otte personer er såret og en baby er blevet dræbt i Jerusalem, efter at en bil i fuld fart kørte ind i fodgængere ved et trafiklys ved en jernbaneovergang. Israelsk politi beskriver det som et terrorangreb.

- Vi kan bekræfte, at det er et terrorangreb. Føreren af bilen er indbygger i Silvan og er kendt som terrorist. Han har været i fængsel for terroraktivitet, siger Micky Rosenfeldt, som er talsmand for det israelske politi.

Silvan er en arabisk bydel i det østlige Jerusalem.

Ifølge en talsmand for den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, er den formodede gerningsmand, 21-årige Adbel-Rahman Shaloudi, medlem af den islamistiske palæstinensiske Hamas-bevægelse.

- Den palæstinensiske terrorist, som påkørte otte personer i Jerusalem her til aften, sårede dem og dræbte en baby, var medlem af Hamas, skriver talsmanden Ofir Gendelman på det sociale medie Twitter ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den mistænkte blev skudt af politiet, da han prøvede at flygte til fods. Han blev derefter kørt til hospitalet, hvor hans tilstand ifølge politiet er alvorlig.

Benjamin Netanyahu skyder skylden for angrebet på den palæstinensiske selvstyrepræsident, Mahmoud Abbas, og Hamas, som er med i den nye palæstinensiske samlingsregering. Derudover har han onsdag beordret mere politi på gaderne i Jerusalem.

- Terrorangreb som det, der fandt sted i dag i Jerusalem, er typisk for Hamas, præsident Abbas' partner i det palæstinensiske regering, siger Netanyahus talsmand Mark Regev.

- Det er sådan Abu Mazens (som Abbas også kaldes, red.) regeringspartnere handler, den samme Abu Mazen, som for kun få dage siden tilskyndede til et terrorangreb i Jerusalem, siger Netanyahu.

Her henviser han til en kommentar fra Abbas, hvor han lovede at forhindre religiøse jøder i at besøge Jerusalems Al-Aqsa moské "med alle midler" efter flere sammenstød på moskeens område, som er helligt for både jøder og muslimer.

Moskeen og Tempelbjerget ligger i Østjerusalem, som Israel besatte under seksdageskrigen i 1967, og som det palæstinensiske selvstyre gør krav på som hovedstad i en selvstændig palæstinensisk stat.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip