Müller scorer hattrick i tysk sejr over Portugal

16/06/2014

En begivenhedsrig første halvleg var nok, da Tyskland mandag aften bankede Portugal med 4-0 i gruppe G ved VM-slutrunden i Brasilien.

Bayern München-angriberen Thomas Müller var kampens store oplevelse. Han scorede et hattrick - det første ved det igangværende VM.

Tyskerne producerede et hav af chancer og scorede tre mål inden pausen. Til sammenligning havde Portugal fået forsvarsspilleren Pepe vist ud med et direkte rødt kort for at støde sit hoved mod Thomas Müllers efter en batalje mellem de to spillere.

Thomas Müller bragte tyskerne foran 1-0 på et straffespark i det 12. minut, efter at João Pereira havde nedlagt Mario Götze.

I situationen op til straffesparket havde tyskerne kombineret hurtigt og flot, så det portugisiske forsvar slet ikke kunne følge med.

Det var egentlig et meget godt billede af kampen. Tyskland var i hopla, mens Portugal desperat forsøgte at skabe noget, men det skete sjældent.

End ikke Cristiano Ronaldo, der efter skadesproblemer var med fra start for Portugal, kunne holde sit hold inde i kampen. Verdens bedste anno 2013 var generelt anonym i kampen.

Thomas Müller scorede sikkert til 1-0 på straffesparket, og i første halvlegs overtid scorede Bayern München-angriberen til 3-0.

Inden da var der sket ting og sager. Forsvarsspilleren Mats Hummels scorede til 2-0 på et hovedstød efter et tysk hjørnespark. Borussia Dortmund-spilleren, som i anden halvleg udgik med en skade, fik i situationen sat ellers stærke Pepe helt på plads.

Netop Pepe er kendt for sit hidsige temperament, og måske Real Madrid-spilleren var oppe i det røde felt, da Thomas Müller lod sig falde efter at have fået Pepes hånd i ansigtet. Pepe gik hen til tyskeren, som sad i græsset, og Pepe stødte sit hoved mod Thomas Müllers.

Skidt idé. Dommeren tøvede ikke, og Pepe fik direkte rødt. Derfor var kampen mere eller mindre allerede afgjort i første halvleg.

Portugal havde med 10 mand intet af true tyskerne med efter pausen, hvor Tyskland fortsat producerede de fleste og bedste chancer.

Med lidt over 10 minutter igen scorede Thomas Müller til 4-0, og dermed var slutrundens første hattrick i hus.

Det var en hæsblæsende forestilling fra Tyskland, som fik vist, hvorfor de af mange regnes for en potentiel verdensmester.

De øvrige hold i gruppe G er USA og Ghana, som mødes midnat.