München lukkede ned efter skyderi

I forbindelse med skyderiet i München fredag aften lukkede myndighederne stort set hele byen, der er Tysklands tredjestørste, ned.

Ni tilfældige personer blev dræbt og 16 såret efter et skyderi ved et indkøbscenter i byen.

Senere fandt politiet liget af den formodede gerningsmand og vurderede, at han havde været ene om ugerningen. Manden, en 18-årig iraner med bopæl i München, havde ifølge politiet skudt sig selv.

Cirka halvanden time efter midnat begyndte undergrundsbanen og busser igen at køre, og togdriften til og fra München blev genoptaget.

Desuden blev en tidligere opfordring fra politiet til borgerne om at holde sig indendøre og langt væk fra offentlige steder trukket tilbage.

Allerede umiddelbart efter skyderiet ved 18-tiden beordrede politiet via Twitter folk til at forlade gaden nær gerningsstedet.

Kort efter blev advarslen udvidet, og politiet bad folk holde sig helt væk fra offentlige gader og pladser samt fra transportsystemet i hele München.

Undergrundsbanen blev lukket ned, hovedbanegården evakueret, og motorvejene omkring storbyen ryddet og spærret, skrev Bayerische Rundfunk.

Derudover blev alle tog til München aflyst, oplyste tv-stationen NTV.

Lukningen af al togtrafik betød, at mange rejsende strandede i byen.

En gruppe japanske turister fortalte til nyhedsbureauet dpa, at de var på vej til slottet Neuschwanstein, men nu vidste de ikke, hvor de skulle tilbringe natten.

Foran et hotel, der ligger lige over for hovedbanegården i München, dannede der sig hurtigt en lang kø af turister, der havde brug for et værelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip