Murdoch-selskab trækker gigantbud på Time Warner tilbage

21st Century Fox, der er et af verdens største medieimperier med den velkendte mangemilliardær Rupert Murdoch som grundlægger, trækker nu sit bud på mediekonglomeratet Time Warner tilbage. Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Buddet lød angiveligt på 80 milliarder dollar svarende til cirka 438 milliarder kroner, men det blev hurtigt afvist af Time Warner tidligere på sommeren. Den kontante afvisning angives samtidig som grunden til, at 21st Century Fox nu har trukket tilbuddet tilbage.

- Time Warners ledelse og dets bestyrelse afviste at forhandle med os for undersøge et ellers attraktivt tilbud, siger Rupert Murdoch i en en pressemeddelelse.

En sammenlægning af de to selskaber ville have været være en enestående mulighed, siger Murdoch.

Murdochs beslutning kommer som en overraskelse, skriver Los Angeles Times. De fleste analytikere havde regnet med, at næste træk fra 21st Century Fox ville være en forhøjelse af buddet til 90 milliarder dollar i forsøget på at skabe en global mediekolos.

I stedet oplyser 21st Century Fox, at det nu vil bruge seks milliarder dollar på at tilbagekøbe egne aktier i et forsøg på at booste kursen på selskabets aktier.

Kursen på aktierne i Time Warner faldt over 10 procent efter Murdochs beslutning om at opgive overtagelsesforsøget, mens aktierne i 21st Century Fox går i modsat retning og stiger med godt 10 procent.

En aktieanalytiker tvivler dog på, at sidste kapitel er skrevet i Murdochs frieri til Time Warner.

- Det her kan meget nemt være led i deres forhandlingsstrategi, siger Brett Harriss fra finanshuset Gabelli & Co til Reuters.

Time Warners blanke afvisning af forslaget fra Murdoch, samt den negative kursreaktion efter dagens meddelelse, vil udløse et voldsomt pres fra aktionærerne på ledelsen og bestyrelsen i Time Warner, mener han.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip