Murray jagter historisk finaleplads mod Djokovic

Skrevet af admin

05/06/2015

Dagens topnyheder

Storbritannien er ikke kendt for store præstationer på French Opens røde grusunderlag, men i Andy Murray har briterne endelig fået en spiller, der kan gøre det.

Fredag kan han som den første britiske herresinglespiller siden Bunny Austin i 1937 spille sig i finalen i den franske Grand Slam-turnering. Men det kræver en sejr over verdens for tiden bedste tennisspiller.

På den side af nettet står nemlig serberen Novak Djokovic, som er ubesejret på grus i denne sæson, og i kvartfinalen nærmest ydmygede den nidobbelte vinder af turneringen, Rafael Nadal.

French Open er den eneste Grand Slam-titel, Djokovic endnu ikke har vundet, men han har også noteret sig, at Murray er blevet stærkere på grus, hvor han tidligere havde svært ved at levere store resultater.

- Han har forbedret sig markant på grus. Det er der ingen tvivl om, siger den serbiske verdensetter om Murray inden mødet ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Andy Murray har aldrig tidligere været i finalen i French Open, mens Novak Djokovic i både 2012 og 2014 tabte finalen til den abdicerede gruskonge Rafael Nadal.

Briten er nummer tre på verdensranglisten, som Djokovic topper suverænt, og i indbyrdes møder fører serberen 18-8.

Den anden semifinale står mellem schweizeren Stanislas Wawrinka og hjemmebanefavoritten Jo-Wilfried Tsonga.

/ritzau/