Musical forlis: Fregatten Jylland begæret konkurs

Et underskud på cirka to milloner kroner står tilbage efter musicalen Fregatten Jylland. Musicalen er forlist på samme måde, som den ægte fregat i Ebeltoft og er blevet begæret konkurs. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Ifølge leder af Dansk Musikteater, Kim Sørensen, som stod bag musicalen med Stig Rossen i hovedrollen, skyldes underskuddet, at man kun har solgt cirka halvdelen af billetterne til forestilingerne rundt omkring i landet.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Det svigtende billetsalg kan skyldes, at anmelderne var hårde ved musicalen om Fregatten Jylland og krigen i 1864.

- Vi er tidligere blevet kritiseret for at lave musicals, der var for tunge, og denne gang mente anmelderne så, at der var gået folkekomedie i den. Men det var bevidst fra vores side, men det var tilsyneladende også galt, siger Kim Sørensen til Århus Stiftstidende.

En lang række skuespillede og scenemedarbejdere har som følge af konkursen ikke fået udbetalt løn for oktober. Musikhuset i Aarhus står også til at miste omkring 80.000 kroner.

Fregatten Jylland havde Stig Rossen i hovedrollen, og derudover medvirkede blandt andte Ole Thestrup, Pernille Schrøder, Martin Loft, Thomas Høj og Katrine Falkenberg.

Musicalen havde premiere i Musikhuset den 19. september og tog efterfølgende på en landsturné, som varede til den 22. oktober. 

 

Dagens Gossip