Musiker får fire års karantæne for OL-manipulation

Sportsverdenen undrede sig, da den verdensberømte violinist Vanessa Mae stillede op for Thailand ved vinter-OL i Sotji i år.

Den da 35-årige musiker stillede op i storslalom, hvor hun sluttede sidst af alle, som gennemførte.

Nu viser det sig, at kvinden, som har både britisk og thailandsk statsborgerskab, slet ikke skulle have været med.

Det internationale skiforbund, FIS, har tildelt Vanessa Mae fire års karantæne for "manipulation med resultaterne i udtagelsesløb forud for OL."

Det meddeler skiforbundet tirsdag.

Fire skiløb i perioden 17. til 19. januar blev arrangeret i Slovenien på foranledning af det managementfirma, som varetager Vanessa Maes karriere. Og nu har FIS konstateret, at resultaterne i løbene var manipuleret, så Vanessa Mae fik de nødvendige point, som sikrede OL-billetten.

OL-regler siger, at nationer, som ikke har skiløbere rangeret blandt verdens 500 bedste, kan sende en OL-deltager af sted, hvis han eller hun har samlet tilstrækkeligt point.

- FIS' undersøgelsespanel har fundet tilstrækkelig sikkerhed for, at resultaterne i de pågældende løb var manipuleret, og sammentællingen af point stemmer ikke overens med de præstationer, som deltagerne leverede - det gælder særligt pointene til Vanessa Vanakorn (Mae), skriver FIS i en meddelelse.

Fem ledere har desuden fået karantæner på mellem et og to år for deres deltagelse i snyderiet.

Vanessa Mae blev i 2006 kåret til Storbritanniens mest velhavende musiker under 30 år. Da havde hun tjent rundt regnet 300 millioner kroner på pladesalg og koncerter.

Så fire års karantæne på ski betyder næppe det store for violinisten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip