Musikkens Oscar: Læs om Grammy-showet her

Skrevet af admin

09/02/2015
Den 22-årige brite Sam Smith er blevet en stjerne med sit hit "Stay With Me", og søndag aften blev han hyldet af musikbranchen med i alt fire priser ved året Grammy-fest.Læs her, hvad det er for en prisuddeling:* Grammy Awards er musikindustriens svar på filmbranchens Oscar og uddeles en gang om året af The Recording Academy.* Der uddeles priser i adskillige kategorier, herunder årets udgivelse, årets album og årets sang. I alt bliver der uddelt 83 priser.* Den første Grammy-uddeling fandt sted i 1959, og det er således Grammy-show nummer 57, der fandt sted natten til mandag dansk tid.* Medlemmerne af The Recording Academy afgør, hvem der vinder. De har alle selv været krediteret for mindst seks udgivne sange.* Nomineringen til en Grammy-pris begynder med, at et medlem af The Recording Academy eller et pladeselskab indstiller de mulige nominerede.* Medlemmerne stemmer derefter på de fem bedste i hver kategori, og der stemmes igen om vinderen.* Den endelige vinder offentliggøres ved Grammy-festen.Kilde: www.grammy.org

Mest læste i dag

Den 22-årige brite Sam Smith er blevet en stjerne med sit hit "Stay With Me", og søndag aften blev han hyldet af musikbranchen med i alt fire priser ved året Grammy-fest.

Læs her, hvad det er for en prisuddeling:

* Grammy Awards er musikindustriens svar på filmbranchens Oscar og uddeles en gang om året af The Recording Academy.

* Der uddeles priser i adskillige kategorier, herunder årets udgivelse, årets album og årets sang. I alt bliver der uddelt 83 priser.

* Den første Grammy-uddeling fandt sted i 1959, og det er således Grammy-show nummer 57, der fandt sted natten til mandag dansk tid.

* Medlemmerne af The Recording Academy afgør, hvem der vinder. De har alle selv været krediteret for mindst seks udgivne sange.

* Nomineringen til en Grammy-pris begynder med, at et medlem af The Recording Academy eller et pladeselskab indstiller de mulige nominerede.

* Medlemmerne stemmer derefter på de fem bedste i hver kategori, og der stemmes igen om vinderen.

* Den endelige vinder offentliggøres ved Grammy-festen.

Kilde: www.grammy.org