Musikstjerner i bøn for Mandela

Flere af dem går nu på Twitter for at sende Mandela og hans kære en hilsen, mens den 94-årige folkehelt nærmer sig afslutningen på sit lange liv.

»Sender kærlighed og bønner til Mandela og hans familie«, skriver Pharrell Williams, mens Josh Groban opfordrer verden til at huske den sydafrikanske landsfaders budskab: »Bevar Mandela og hans lektioner om fred og tolerance i jeres tanker«, lyder det fra popcrooneren.

Også Hollywood-stjerner som Mia Farrow og Alyssa Milano har sendt Twitter-hilsener til Mandela, som siden den 8. juni har kæmpet for sit liv på et hospital i Pretoria.

Rapperen Raekwon og soulsangerinden Beverley Knight fortæller, at de folder deres hænder i bøn for deres store forbillede, som nu er så dårlig, at han ligger i respirator. Et ældsteråd fra hans stamme skal angiveligt beslutte, om der skal slukkes for maskineriet, så Mandela får lov at sove stille ind.

Det forlyder, at USAs præsident Barack Obama og hans kone Michelle håber at nå et besøg ved sygesengen i Pretoria. De ankom i går til Senegal og sætter derefter kursen mod Sydafrika.

I aftes fik hospitalet besøg af Cape Towns ærkebiskop Thabo Makgoba, som holdt andagt for familien. Han bad angiveligt om »en rolig nat og en fredfyldt afslutning for Mandela«.

Sydafrikas nuværende præsident Jacob Zuma skulle have været til nabolandet Mozambique i dag, men har aflyst rejsen ug udsat de planlagte drøftelser om fælles investeringer.

 

Dagens Gossip