Muskelhunde er ikke farligere end andre hunde

Muskelhunde er defineret som farlige i Danmark, og 13 hunderacer er forbudt i Hundeloven. Men der er ikke videnskabeligt belæg for at sige, at muskelhunde er farligere end andre racer.

- Der er ikke lavet nogle undersøgelser, der beviseligt viser, at disse hunde er farligere end andre. Det vil være rimeligt, hvis man kunne gøre det på et ordentligt videnskabeligt grundlag, der viste, at disse hunde udgjorde en potentielt større risiko end andre racer, så ville der være en ide i loven, siger Pernille Hansen til dr.dk.

Hun repræsenterede Dansk Dyrlægeforening i det udvalg, der rådgav politikerne op til lovens tilblivelse i 2010.

Pernille Hansen mener, at det er etisk forkert at fokusere på racen i stedet for adfærden. Hun påpeger, at der bruges en masse ressourcer på at lave nogle regler og føre nogle sanktioner for nogle bestemte racer.

- I stedet burde man se på hundens adfærd og se om den rent faktisk er farlig, forklarer hun.

Dansk Kennel Klub repræsenterer mere end 33.000 hundeejere i Danmark. Formand Jørgen Hindse mener, at loven har gjort det tryggere at være hundeejer.

- Vores opfattelse er, at det er blevet væsentligt tryggere at være hundeejere end det var før, men vi kan ikke dokumentere det med tal, siger han til dr.dk.

Gruppen 'Bevar Hundeloven' peger på, at trygheden ville forsvinde, hvis de forbudte hunde fik lov til at være i gadebilledet.

 

Dagens Gossip