Muskelsvindleren takker af - arvtageren vil råbe mere op

admin

424 uger siden

|

28/05/2016

Dagens topnyheder

Knap 3000 medlemmer af Muskelsvindfonden har lørdag fået ny formand.

37-årige Lisbeth Koed Doktor fra Aarhus varsler en ny og mere debatterende stil end den landskendte forgænger, Evald Krogh, der fra sin kørestol i 42 år med glimt i øjet har kaldt sig selv "muskelsvindler" og har været drivkraft bag sommerens Grøn Koncert.

Den nye formand vil gerne blande sig i debatter, der ikke kun vedrører handicappolitiske emner. For eksempel debatten om en gymnasiereform og karakterkrav som adgangsbillet til uddannelsen.

- Det rammer lige præcis de unge, der har svært ved at få høje karakterer, siger den nyvalgte formand, som er uddannet inden for kommunikation og har en cand.mag. i dansk og oldtidskundskab på cv'et.

- Ikke fordi de ikke kan følge med intellektuelt, men fordi de har svært ved at møde op til timerne på grund af deres handicap og derved ikke får samme karakterer, som de ellers kunne have fået, siger Lisbeth Koed Doktor.

- Det er et eksempel på en af de brede debatter, vi gerne vil med på, og på den måde bliver jeg måske en mere debatterende formand, siger hun.

Modsat sin forgænger på posten er hun gående og sidder ikke i kørestol.

- Det har meget været Evald og folk, der sidder i kørestol, som har tegnet foreningen udadtil. Så alene der vil folk nok også bemærke en forskel, siger Lisbeth Koed Doktor og henviser til, at hovedparten af personer med muskelsvind faktisk er gående.

Hun har stor respekt for det arbejde, Evald Krogh har udført gennem 42 år. Som formand søsatte han blandt andet konceptet Grøn Koncert, som har vist sig særdeles levedygtigt.

- Jeg vil gøre mit bedste for at følge i Evalds fodspor. Men jeg vil løfte opgaven på min egen måde, siger Lisbeth Koed Doktor.

- Den ånd og det sammenhold, som Evald har stået for, vil jeg fortsætte, siger den nye formand, der er valgt for foreløbig et år.

Der var i alt tre kandidater til formandsposten, og flertallet endte med at pege på Lisbeth Koed Doktor på Muskelsvindfondens generalforsamling lørdag på Musholm i Korsør.

/ritzau/