Muslimsk gravplads i Brøndby hærget af ukendte personer

Københavns Vestegns Politi søger vidner til et hærværk fredag aften på den muslimske begravelsesplads i Brøndby, hvor ukendte gerningsmænd væltede 50 gravsten.

Politiet fik fredag aften klokken 23.36 en anmeldelse af, at begravelsespladsen, der ligger på Brøndbyøstervej 180 i Brøndby, var blevet udsat for hærværk. På gravpladsen er gravsten væltet, og nogle er blevet knækket.

I løbet af natten har hundepatruljer gennemsøgt området for at lede efter spor.

Ifølge vagtchef Kim Madsen, Københavns Vestegns Politi, efterforsker politiet sagen som almindeligt hærværk og ikke som en handling rettet mod det muslimske miljø i Danmark. Det skyldes, at der ikke er fundet spor, som tyder på, at der skulle være et politisk motiv.

- Måden, det er sket på, og de pågældendes færden på gravpladsen giver os indtryk af, at det er drengestreger, siger Kim Madsen.

Hans udtalelse er faldet mange for brystet og har givet anledning til debat på de sociale medier.

I en pressemeddelelse lørdag middag udelukker politiet dog ikke, at motivet kan være politisk.

- Det er en krænkende og uacceptabel handling, der er sket ved gravpladsen. Vi ved endnu ikke, hvem der står bag, men vi tager sagen alvorligt og har efterforsket den siden i nat, siger vicepolitiinspektør Bjarne Nisted fra Københavns Vestegns Politi

På Facebook er det radikale folketingsmedlem Zenia Stampe imidlertid ikke i tvivl om, at hærværket er rettet direkte mod danske muslimer.

- Det er på tide, at vi erkender, at der findes miljøer, der målrettet arbejder på at puste til islamofobien. Det er på tide, at vi tager ansvaret på os for at stoppe denne udvikling, skriver Zenia Stampe blandt andet på Facebook.

Efter undersøgelser på stedet er politiet foreløbig på bar bund, med hensyn til hvem gerningsmændene bag hærværket er. Der er ikke fundet spor, og foreløbig har ingen vidner meldt sig.

Efter hærværket patruljerer politiet ekstraordinært i området omkring Den Muslimske Gravplads, som er begravelsespladsens officielle navn.

Københavns Vestegns Politi opfordrer folk, der har set noget i området omkring begravelsespladsen, til at ringe på telefon 114.

/ritzau/

 

Dagens Gossip