Myanmars regering og opposition i første møde nogensinde

De politiske rivaler i Myanmar - præsident Thein Sein og oppositionsleder Aung San Suu Kyi - er tidligt fredag morgen dansk tid gået til møde med hinanden i hovedstaden Naypyidaw.

Det er aldrig sket før i det militærstyrede land.

Thein Sein og Aung San Suu Kyi gik ifølge nyhedsbureauet AFP sammen ind til mødet, der finder sted et år før det planlagte valg, hvor landet forventes at tage et skridt i en ny retning efter årtier med militæret ved magten.

Også de øverste militærchefer, andre oppositionspartier og repræsentanter fra flere etniske minoriteter deltager i mødet.

Dagsordenen for mødet er ikke blevet offentliggjort, men kritikere har peget på, at det sker kort tid inden den amerikanske præsident, Barack Obamas, besøg i landet i midten af november. Det har fået nogle til at kalde mødet et forsøg på at forbedre landets image frem for at være seriøse diskussioner om landets politiske situation.

Netop Barack Obama talte torsdag i telefon med både præsidenten og Aung San Suu Kyi, hvor han udtrykte bekymring over brud på menneskerettigheder og undertrykkelse af minoriteter i landet, skriver Reuters.

I sidste uge annoncerede Myanmars myndigheder, at der vil blive afholdt valg i landet i den sidste uge af oktober eller første uge i november 2015.

De politiske spændinger i landet har betydet, at vestlige lande i mange år har haft sanktioner mod det sydøstasiatiske land for at presse regimet til at lave demokratiske reformer.

Oppositionens leder Aung San Suu Kyi blev i 1991 tildelt Nobels fredspris for sit engagement i kampen mod vold og sin indsats for forandringer. Hun har flere gange siddet i husarrest, men blev 1. april 2012 for første gang valgt ind i landets parlament ved et suppleringsvalg.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip