Myndigheder: Endnu en FN-skole ramt i Gaza

admin

|

03/08/2014

Dagens topnyheder

Et israelsk luftangreb kostede søndag morgen mindst 10 personer livet på en FN-skole i byen Rafah i den sydlige del af Gazastriben.

Det oplyser de palæstinensiske sundhedsmyndigheder til flere internationale nyhedsbureauer.

Foruden de dræbte skal omkring 30 personer være blevet såret, fortæller Ashraf al-Qudra, der er talsmand for sundhedsmyndighederne.

Det israelske missil skal angiveligt have ramt ved indgangen til skolen. En talskvinde for den israelske hær oplyser, at man er ved at undersøge hændelsen.

Skolen husede ifølge FN-talsmand Chris Gunness næsten 3000 civile palæstinensere, som er blevet internt fordrevet i Gaza under den nuværende konflikt mellem Hamas og Israel.

Israel er tidligere blevet hårdt kritiseret for at ramme skoler i Gaza. Det er således tredje gang på 10 dage, at en FN-skole er blevet ramt i israelske angreb.

Søndagens angreb kommer kun fire dage, efter at et israelsk artilleriangreb ramte en FN-skole i Jabalia i det nordlige Gaza og dræbte 16 civile personer. Det førte til internationale fordømmelse fra blandt andet FN.

Rafah ligger i den sydlige del af Gazastriben ikke langt fra grænsen til Egypten. Den israelske hær har de seneste dage intensiveret sin offensiv i netop dette område, efter at den formodede, at en af dens soldater var taget til fange af Hamas.

Natten til søndag har Israel dog erklæret den savnede soldat for død.

Foruden de dræbte ved angrebet på FN-skolen i Rafah, meldes andre 30 personer døde i israelske angreb i Gaza siden midnat.

Det samlede dødstal siden 8. juli er på palæstinensisk side på omkring 1772 personer, mens 67 personer er døde på israelsk side.

Repræsentanter for Hamas er søndag mødt op i Egyptens hovedstad, Kairo, for at forhandle om en våbenhvile med Israel.

Israel har dog meddelt, at man ikke sender forhandlere til Kairo.

/ritzau/Reuters