Myndigheder i Yemen afviser historie om død barnebrud

Først på ugen gik historien om den 8-årige barnebrud verden rundt. Pigen Rawan var blevet gift med en 40-årig mand i Yemen, og efterfølgende døde hun af skader, hun pådrog sig, da hendes mand havde sex med hende på bryllupsnatten.

Nu afviser både myndigheder og journalister i Yemen, at historien har noget på sig. Det skriver nyhedssitet Gulf News.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Da jeg hørte rygtet, ringede jeg til pigens far. Han mødte op med sin datter og nægtede både brylluppet og hendes død. Jeg har billeder af pigen, som jeg kan vise til alle, siger Mosleh Al Azzani, som er det lokale efterforskningsleder i Yemen.

Også journalister og menneskerettighedsorganisationer i Yemen har undersøgt sagen og hævder, at der er tale om en falsk historie.

LÆS OGSÅ: Otte-årig brud død efter bryllupsnatten

Det var et kuwaitisk nyhedssite, som i weekenden viderebragte historien fra en lokalavis i Yemen. Kort efter sprang historien fra medie til medie og blev citeret i både Australien, England, USA og herhjemme.

Menneskerettighedsorganisationer peger på, at sådanne historier ofte bliver opdigtet af folk, som ønsker opmærksomhed og hjælp fra internationale organisationer.

I 2010 rapporterede UNICEF, at en 13-årige pige var død af indre kvæstelser i Yemen tre dage efter hendes dobbelt så gamle mand havde dyrkede sex med hende. 

Se den rørende video: 11-årig vil hellere dø end giftes bort

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip