Myndigheder sendte piger til fest: Endte med voldtægt

En 40-årig mand er af Grønlands Landsret blevet dømt til anbringelse på en psykiatrisk anstalt i ubestemt tid for i flere tilfælde at have krænket unge under 18 år seksuelt.

Overgrebene fandt sted mellem 2007 og 2014, oplyser Politimesteren i Grønland i en pressemeddelelse onsdag aften.

Sagen handler blandt andet om, at den 40-årige mand fem gange tog kontakt til kommunen eller ungdomsinstitutioner og fortalte, at han ville holde et sommerarrangement.

Han sagde til myndighederne, at han efterlyste en ung pige, som kunne deltage i festlighederne. Men der fandtes slet ikke noget sommerarrangement.

- I to af de tre tilfælde, hvor det lykkedes tiltalte at overtale myndighederne til at sende en pige til Iginniarfik, blev pigerne udsat for voldtægt, skriver politimesteren.

Derfor er manden ud over sexkrænkelser også dømt for bedrageri.

Grønlands Landsret fandt desuden den nu dømte skyldig i voldtægt af en niårig dreng og flere tilfælde af voldtægt af en 16-årig pige.

I kredsretten i Grønland var han blevet frifundet for forsøg på voldtægt af piger under 18 år i fire tilfælde. Men i landsretten blev han fundet skyldig i de forhold også.

- Dette er en meget alvorlig sag, og Anklagemyndigheden er meget tilfreds med, at Grønlands Landsret har været enig i Anklagemyndighedens vurdering af sagen, siger anklager i sagen Rikke Poulsen.

Den dømte skal betale godtgørelse til de forurettede.

/ritzau/

 

Dagens Gossip