Mystik om OW Bunkers kæmpetab

En række nedjusteringer i det nu fallerede OW Bunker vækker betydelig undren i investorkredse.

Den nordjyske koncern har nemlig forklaret nedjusteringerne med olieprisfald, men en gennemgang af forløbet viser, at det ikke kan være hele forklaringen.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

OW Bunker offentliggjorde første gang et urealiseret tab på 22 millioner dollar svarende til 130 millioner danske kroner 7. oktober på grund af fald i prisen på gasolie.

Derefter steg tabet til 24,5 millioner dollar 23. oktober, inden det eksploderede til 150 millioner dollar svarende til 900 millioner kroner 5. november.

OW Bunker har selv henvist til prisudviklingen på gasolie på den internationale handelsplatform ICE. Tal herfra viser ganske rigtigt, at prisen faldt, inden OW Bunkers tab eksploderede. Men slet ikke i et omfang, der kan forklare, hvorfor OW Bunkers tab pludselig eksploderede.

- Det ser pivmærkeligt ud, siger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet til avisen.

Han mener, at der kan være flere forklaringer. En mulighed er, at OW Bunker har underdrevet sine tab til markedet ved de første to nedjusteringer.

En anden er, at bunkerselskabet i de sidste dage har satset hele butikken på, at udviklingen ville vende ved at købe massivt op i spekulative finansielle papirer.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip