Mystisk hundesygdom spreder sig: Amerikanske dyrlæger slår alarm

20/11/2023 18:58

Jakob A. Overgaard

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Amerikanske hundeejere står over for en ny og alarmerende sundhedstrussel for deres kæledyr. En mystisk og potentielt dødelig luftvejssygdom spreder sig blandt hunde i flere amerikanske stater.

Mest læste i dag

Flere dyrlæger har rapporteret om tilfælde i stater som Oregon, Colorado, Indiana, Illinois, Washington, Idaho og Californien.

Ifølge Oregon Department of Agriculture udviser hunde med denne sygdom symptomer som hoste, nysen, udflåd fra næse og øjne samt træthed.

Allerede i august begyndte afdelingen at modtage rapporter om en gådefuld smitsom luftvejssygdom blandt hunde i Portland- og Willamette Valley-områderne.

Dr. Kurt Williams, direktør for Oregon Veterinary Diagnostics Lab, rådede tirsdag hundeejere til at undgå at lade deres hunde passe på, hundepensioner og lade være med at besøge hundeparker og andre steder, hvor hunde samles, indtil sygdommen er under kontrol. "Det ville ikke være en dårlig idé at undgå situationer, hvor din hund omgås med andre hunde, og sørg for, at din hund er fuldt vaccineret," sagde Williams.

Dyrlæger har indsendt mindst 200 skriftlige rapporter til Oregon Department of Agriculture.

Williams opfordrede hundeejere til at forblive tålmodige og rolige, indtil forskerne identificerer sygdommen. "Vi skal være logiske og tålmodige, mens kolleger over hele landet fortsætter med at arbejde på denne sygdom," udtalte han ifølge flere amerikanske medier.

Når de fleste hunde behandles af dyrlæger, har de typisk allerede gennemgået en fase med smitsom "virusudskillelse", hvilket gør dem i stand til at smitte andre dyr.

Landbrugsafdelingen har i en meddelelse til dyrlægerne angivet, at hunde ramt af sygdommen har udviklet lungebetændelse eller kronisk tracheobronchitis. Akut lungebetændelse har allerede kostet flere hunde livet.

Hvorvidt den mystiske sygdom er kommet til Europa er endnu uvist. Indtil videre er der ikke nogle rapporter, der tyder på, at den potentielt dødelige sygdom har spredt sig ud fra USA.