Mystisk kæmpe-formue har ventet i lufthavn i seks år: Er det Saddams penge?

Lotte Sørensen

|

01/10/2013

Dagens topnyheder

De 20 milliarder euro - svarende til knap 150 milliarder kroner - blev sendt fra Frankfurt i Tyskland til Moskvas Sheremetyevo lufthavn 7. august 2007 - men der var ikke skrevet noget modtager på de mange penge. Det skriver Daily Mail.

Læs også: Danmarks rigeste har bygget formue op fra bunden

Hvor de mange penge kommer fra, og hvorfor man ikke har taget sig tid til at skrive, hvem der skal modtage pengene er en gåde. En anonym efterretingskilde siger til den russiske avis Moskovsky Komsomolet, at man mener, at det kan være en diktators formue, som han har forsøgt at skaffe af vejen, da jorden begyndte brænde under ham. Et bud er Saddam Hussein.

Men han var blevet væltet fire år tidligere - og henrettet otte måneder før, pengene nåede frem.

Læs også: LA forsvarer virksomheder i skattely

Et andet bud er Libyens diktator Muammar Gadaffi. Han døde først i oktober 2011 under oprøret i Libyen.

I fragtbrevet står der, at afsenderen af pengene er den 45-årige iraner Farzin Motlagh, men det tvivler de russiske myndigheder på.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Motlagh var sandynligvis stråmand for en formue, som han passede på vegne af tvivlsomme interesser med forbindelse til en ond diktator, korrupte højtsstående embedsmænd eller en stor mafia-organisation med forbindelser til en stat. Vi finder måske aldrig ud af, hvem pengene tilhører, siger den anonyme kilde.

Flere har forsøgt at få udleveret pengene med påstande om, at de har Farzin Motlaghs tilladelse. Blandt andre gangstere fra Ukraine og Tjetjenien.