Mystisk krokodille dukker op på græsk ferieø

Græsk politi har gjort et mystisk fund på ferieøen Kreta.

Ved en kunstig sø i den nordlige havneby Rethymnon er en to meter lang krokodille blevet spottet. Den lå efter sigende og slappede af på bredden.

- Alle ved jo, at krokodiller ikke normalt er at finde i Kretas natur, så ejeren har sikkert villet af med den, siger en lokal politimand til AFP.

Det lange og potentielt dødelige krybdyr blev opdaget af et hold lokale brandmænd på patrulje nær Rethymnon, der også er en populær feriedestination.

Men som den græske politimand rigtignok påpeger, lever krokodiller slet ikke i naturen i nogen europæiske lande, og derfor vil to krybdyrseksperter fra et naturhistorisk museum mandag forsøge at fange dyret.

Politiet fortæller, at man søndag vil afskærme den kunstige sø med et hegn for at beskytte de mennesker, der lever i nærheden.

Mens det lokale politi understreger, at stemningen i området på ingen måde er panisk, rapporterer det græske nyhedsbureau Ana, at myndighederne så småt er blevet nervøse efter rygter om, at endnu en krokodille skal være på spil på øen.

Den "græske" krokodille er ikke den første af sin art til at dukke op i europæiske lande.

I 2001 blev brandfolk i Østrig tilkaldt for at redde en sydamerikansk krokodille fra floden Donau. Den blev herefter bragt til zoologisk have i Wien.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip