Mystisk søuhyre skyllet op på russisk strand

- Jeg kan trygt sige, at det her er en slags delfin. Men den har pels. Det er usædvanligt. Delfiner har ikke pels.

Sådan siger Nikolay Kim fra forskningsinstituttet for fiskeri og oceanografi på den russiske ø Sakhalin, efter billeder at et mystisk søuhyre er dukket op på nettet.

Læs også: Kæmpe havuhyre endelig identificeret: Se her, hvad det er for en fisk

Lokale har taget billeder af kadaveret, der er skyllet op på land. Og med sin længde på to mand, en lang snude eller et næb samt pels på halen forvirrer det mystiske dyr eksperterne.

Nogle mener, at resterne af dyret ligner den indiske gangesdelfin - men den er dobbelt så lang som den lille delfinart, og så er der dét med pelsen…

- Måske er vores sommer så kold, at selv de indiske delfiner, der forvilder sig ind på lokalt vand, er dækket med pels, joker en bruger, ifølge The Siberian Times, på de sociale medier, hvor billedet er uploadet.

Læs også: 11 år gammelt mysterium løst: Dette sømonster åd tre meter lang haj

- Når man kigger på hovedet, er det tydeligvis en form for stor delfin. Ifølge en karakteristik af huden, er det en sjælden art, siger Nikolay Kim.

- Jeg tvivler på, at den har levet i vores have. Dyret blev sandsynligvis ført hertil af de varme strømme, siger han.

Efter at have læst den russiske historie, mener den britiske zoolog og forfatter Darren Naish dog at have løst mysteriet. Ifølge ham er dyret Bairds næbhval, der lever i det nordlige stillehav.

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

.

Dagens Gossip