Nabolande fordømmer omverdenens kritik af Qatar-VM

12/06/2015 11:36

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Debatten om det rimelige i at placere fodbold-VM i 2022 i Qatar er igen højaktuel, efter at det internationale fodboldforbund (Fifa) er blevet centrum for anklager om korruption og bedrageri.

Men midt i stormvejret kan qatarerne glæde sig over fuld støtte fra de øvrige golfstater, som efter et udenrigsministermøde i Gulf Cooperation Council (GCC) stiller sig fuldt og helt bag de kommende VM-værter og samtidig langer ud efter kritikerne.

- Ministerforsamlingen udtrykker kraftig fordømmelse af den hadefulde kampagne, som forsøger at miskreditere Qatars værtskab for VM i 2022.

- GCC står solidarisk bag Qatar og giver sin støtte til dette internationale sportsarrangement, et værtskab som Qatar har vundet gennem en stor indsats og i ærlig konkurrence, hvilket alle kan bevidne, lyder det i en erklæring fra GCC.

Beslutningen om at placere verdens næststørste sportsarrangement i den lille golfstat har været til diskussion lige siden afstemningen i 2010.

Efter de nylige arrestationer af 14 fremtrædende Fifa-folk, der er anklaget for korruption, er projektørlyset igen blevet kastet på begivenhederne op til valget.

Det schweiziske Fifa-medlem Domenico Scala blev i sidste weekend citeret for, at beslutningen kan blive omstødt, hvis det viser sig, at der er hold i anklagerne om, at Fifa-medlemmer blev bestukket til at stemme på Qatar.

/ritzau/AFP