Nadal går efter tredobbelt tennisguld ved OL i Rio

Den spanske tennisstjerne Rafael Nadal har trods problemer sæsonen igennem med sit venstre håndled ikke tænkt at spare sig selv under OL i Rio.

Nadal stiller op i både single, double og mixeddouble.

- Jeg har besluttet at spille så meget som muligt, siger den 14-dobbelte grand slam-vinder og tilføjer, at træningen i den brasilianske OL-by er forløbet nogenlunde.

Den 30-årige spanier har taget beslutningen efter en drøftelse med det spanske OL-holds læge.

I double skal Nadal spille sammen med Marc López, mens han i mixeddouble vil forsøge at sikre Spanien en medalje sammen med French Open-vinderen Garbiñe Muguruza.

Nadal fortæller, at hans ømtålelige håndled "ikke har fået det værre" efter træningssessioner mandag og tirsdag.

OL-turneringen er Nadals mulighed for at igen at brillere på tennisbanerne efter en sæson præget af skader. Han måtte trække sig fra French Open inden tredje runde efter at have beskadiget sener i sit venstre håndled. Skaden holdt ham også væk fra Wimbledon.

Nadal vandt guld ved OL i Beijing i single i 2008, men var på grund af en knæskade ude af stand til at forsvare titlen ved OL i London fire år senere.

Denne gang ser han de største chancer i double, hvor der er to til at tage slæbet.

- Jeg klarer mig måske bedre i double, men det ved man jo aldrig, siger han.

Verdensranglistens nummer fem kommer i fokus allerede under fredagens åbningsceremoni. Her er Nadal tildelt det ærefulde hverv som fanebærer.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip