Nadal skal undgå endnu en nedtur i Wimbledon

Rafael Nadals bedrifter ved Wimbledon er imponerende: Mester i 2008 og 2010 og finalist i 2006, 2007 og 2010.

Men de seneste to år har budt på fiasko for verdensetteren, som er seedet toer, når den britiske grand slam-turnering begynder på mandag. Og Nadal antyder, at heller ikke 2014 bliver hans år ved Wimbledon.

- Jeg er rask. Det er det vigtige. Jeg håber, at mit knæ vil føle sig godt tilpas på græsset, fordi jeg følte, at mit knæ sidste år var bedre på andre underlag end græs, siger Nadal med henvisning til de knæproblemer, som har plaget ham se seneste år.

- Græs er altid lidt hårdere for mig efter en skade. Jeg spillede Wimbledon 2012 med en knæskade, og jeg spillede ikke en kamp mere i den sæson efter mit nederlag.

- Sidste år forsøgte jeg igen, men jeg var ikke klar nok til at konkurrere. Lad os se, hvordan det føles i år, siger Nadal.

Sidste år tabte Nadal i første runde til belgieren Steve Darcis, som på det tidspunkt var nummer 135 i verden og i øvrigt ikke har vundet en kamp på højeste niveau siden sensationssejren.

Et år tidligere var anden runde endestationen for Nadal efter nederlaget til tjekken Lukas Rosol - verdens nummer 100 på det tidspunkt.

Nadal kommer ind til Wimbledon i år med blot én græskamp i bagagen. Efter at han tidligere på måneden havde vundet grand slam-turneringen French Open på grus for niende gang i karrieren, fløj han til tyske Halle for at forbedre sig til Wimbledon.

Men Nadal blev sendt ud i første runde af den tyske græsturnering. Tyskeren Dustin Brown sendte Nadal ud i to sæt.

- Den kamp var negativ på alle fronter, siger Nadal.

Verdenstoeren Novak Djokovic er topseedet ved årets Wimbledon.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip