Nadal vil udsætte blindtarmsoperation til efter sæsonen

Tennisstjernen Rafael Nadal har fået blindtarmsbetændelse, men det forhindrede ham ikke i at stille op til sin første kamp ved Shanghai Masters onsdag.

Spanieren så ikke decideret hæmmet ud, men han spillede helt uden overskud og tabte til landsmanden Feliciano López i to sæt 3-6, 6-7.

På den efterfølgende pressekonference erkendte han, at blindtarmsbetændelsen kræver en operation, men han ønsker at udsætte den til efter sæsonafslutningen.

- Jeg er nødt til at gennemgå en operation. Jeg har talt med lægen i Spanien. Der er en masse risici forbundet med det, siger Nadal.

- Selv hvis den (sygdommen red.) er under kontrol, vil den sikkert komme tilbage. Og jeg vil ikke have, den kommer tilbage, når jeg næste år skal spille i Australien, Indian Wells, Miami eller på Roland Garros (French Open, red.). Så jeg får foretaget operationen inden årets udgang, siger han.

Det er særligt sæsonfinalen i London, hvor verdens otte bedste mødes, der trækker i spanieren. Turneringen spilles fra den 9. november.

Nadal erkender dog, at han fysisk ikke er på 100 procent:

- Jeg har det, som jeg havde det inden kampen - bare en smule mere svimmel. Men det er ikke noget, jeg behøver at bekymre mig om.

Det er ikke første gang i sæsonen, at Nadal døjer med helbredet. Han måtte holde en pause i flere måneder efter Wimbledon på grund af en skade i håndleddet.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip