Nægter mundbind: Her må de ansatte ikke tage det på

Foto: Shutterstock.com

Det er ikke alle steder, der er lige vilde med ideen om at bære mundbind.

Mundbind er blevet en del af hverdagen for mange danskere. Det er et krav flere steder at iføre sig mundbind, men det er også steder, hvor mundbindskravet ikke er gældende. Faktisk må de ansatte ikke bruge det. Der er tale om folkeskolelærere i Høje-Taastrup Kommune, skriver TV 2 Lorry. 

Læs også

Nu vender populært DR-program tilbage

Hvis lærerne i kommunen skulle få lyst til at iføre sig mundbind eller visir i frygt for coronasmitte, så må de simpelthen ikke gøre det. Det har kommunen valgt på baggrund af sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Det er nemlig ikke en anbefaling at bruge værnemidler som mundbind eller visir på børne- og ungeområdet. 

“Man skal passe på med at lave alle mulige lokale afarter af de nationale retningslinjer, for de er lavet af dem, der har den bedste forstand. De siger lige præcis, hvad der skal til for at man fuldforsvarligt kan gennemføre undervisningen i folkeskolen,” forklarer Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler til TV 2 Lorry.

Udtalelsen kommer på trods af, at flere lærere har givet udtryk for, at de ville ønske, at der var en mulighed at iføre sig mundbind. 

Bekymrende corona-tal

Med baggrund i gårsdagens coronatal kan man godt forstå, hvis der er en usikker stemning blandt de ansatte. Der er nemlig sket en stigning i antallet af dødsfald og indlæggelser i Danmark, og i løbet af weekenden udtalte Sundhedsminister Magnus Heunicke, at coronatallene i øjeblikket er bekymrende. Det skyldes, at antallet af smittede fortsætter med at ligge ganske højt, og i øjeblikket er der ikke udsigt til, at de falder.

Læs også

Hella Joof afslører frygtelig fortid: Misbrugt seksuelt 14 nætter i træk

 

 

Dagens Gossip