Næppe flertal for at nedlægge landsbyskoler

Der bliver næppe i denne omgang flertal i aften på byrådsmødet i Kolding for at nedlægge landskoler, som ellers foreslået af forvaltningen. Der kan højest blive tale om nedlæggelse af Dorotheaskolen, den tidligere Dyrehaveskolen, i Kolding, skriver Vamdrup Netavis.

Det synes klart efter de sonderinger netavisen har foretaget i weekenden blandt byrådsmedlemmerne. Og der er uanset, hvilken indstilling Uddannelsesudvalget end måtte komme med til byrådet efter et møde i eftermiddag.

Ødis Skole er blandt fire landskoler, som forvaltningen peger på med økonomisk fordel for kommunen, kan nedlægges. Det var foruden Ødis Skole også Sdr. Stenderup Skole, Sjølund Skole og Eltang-Vilstrup Skole.

Først på måneden afslørede Vamdrup Netavis, at der forelå en indstilling fra forvaltningen om nedlæggelse af skoler. Siden har der været sving i debatten, både lokalt og blandt byrådsmedlemmerne.

Lokalt i Ødis er der i denne forbindelse blandt andet hørt, at nedlægges landsbyens skole, så kan en friskole let blive alternativet. Ligesom der skete i Stepping. Men nu ser det altså ud til at faren for nedlæggelse af Ødis Skole i denne omgang er blæst forbi.

Derimod kan det forsat ikke udelukkes, at der kan ske forandringer i driftsforholdene omkring de omtalte landlandskoler. Ingen af de byrådsmedlemmer, som Vamdrup Netavis har talt med kan nemlig anvise, hvor de i budgetterne krævede besparelsen så skal findes.

 

Dagens Gossip