Næsehornet Sudan er den sidste af sin slags - har livvagter døgnet rundt

I et naturreservat i det østafrikanske land Kenya holder bevæbnede rangere et vågent og konstant øje med et helt særligt næsehorn.

Sudan er navnet på det flere ton tunge, der er det sidste mandlige eksemplar af det nordlige, hvide næsehorn.

Krybskytteri er årsag til, at det nordlige hvide næsehorn er meget tæt på at forsvinde fra Jorden. 

I et halvt år har Sudan været den eneste han af sin slags, hvilket har fået bevæbnede rangere til at våge i døgndrift over det sjældne pattedyr. Det skriver svenske metro.

Mandsopdækningen af dyret foregår i reservatet Ol Pejeta, hvor Sudan har selskab af to hunkønnede artsfæller.

Deres horn er blevet afskåret for at mindste krybskytternes interesse, men alligevel må både næsehorn eller livvagter kigge sig over skuldrene i det naturskønne reservat.

Læs også: Kenyas præsident brænder 15 ton elfenben af

- Vi står over for mange krybskytteforsøg. Vi formår at afvise dem, men vi risikerer vores liv i tjenesten, siger en af dyrets beskyttere, Simor Irungu.

I alt 54 næsehorn blev sidste år dræbt af krybskyttere i Kenya. Alle arter af næsehorn er truede, men værst ser det ud for det hvide næsehorn, som der kun findes én han af i dag. 

Ifølge WWF var der for 55 år siden over 2000 af det nordlige hvide næsehorn, mens hele artens overlevelse nu står og falder med Sudan og de to hunner i flokken.

Årsagen skal findes i Asien, hvor der i flere lande eksisterer en stærk tro på, at dyrets horn kan helbrede sygdomme som eksempelvis kræft.

Troen kan ofte få kiloprisen på hornene til at overgå guldpriserne.

Der findes to slags hvide næsehorn, da der også findes en mere udbredt sydlig slægt, hvilke der vurderes at være over 8000 tilbage af.

Derimod kan det snart være endegyldigt slut med det nordlige hvide næsehorn, hvis krybskytterne formår at sende patroner i den tre ton tunge Sudan.  

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip