Næsten 100 danskere befinder sig i ebola-ramte lande

Der er mindst 96 danskere i de vestafrikanske lande, som i øjeblikket hærges af den dødelige ebola-virus, der siden nytår har kostet omkring 900 mennesker livet.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice til Ritzau.

- Vi har via sms orienteret de pågældende danskere om, at de bør være opmærksomme og holde sig opdateret om situationen i landene på Statens Serum Instituts hjemmeside, siger Borgerservices chef, Hans Brask.

Borgerservice har indtil videre hørt fra 35 danskere, der befinder sig i de tre værst ramte lande - Liberia, Sierra Leone og Guinea - mens hele 61 danskere har oplyst, at de er i Nigeria, hvor situationen ikke i samme grad som i de øvrige lande er ude af kontrol.

Ifølge Hans Brask er der formentlig primært tale om danskere, som er rejst til landene i arbejdsmæssig sammenhæng.

- Det kan være forretningsrejsende eller personer, som arbejder i udviklingsorganisationer, siger han.

Samtidig opfordrer han eventuelle danskere, som endnu ikke har registreret sig på den såkaldte danskerliste, til at gøre det på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Borgerservice vil herefter sørge for at holde dem orienteret om udviklingen i de kriseramte lande.

Trods den alvorlige situation fraråder Udenrigsministeriet fortsat ikke danskere til at rejse til Vestafrika.

- Det skyldes, at vi følger sundhedsmyndighedernes vurdering, og vi henviser på vores hjemmeside til Statens Serum Instituts anbefaling, siger Hans Brask.

USA, Tyskland, Frankrig og Grækenland advarer ifølge nyhedsbureauet Reuters mod rejser til de berørte lande.

Ebola-udbruddet betegnes som det største nogensinde. Siden nytår er omkring af 1600 mennesker blevet smittet af virussen, mens omkring 900 har mistet livet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip