Næsten 100 meldes dræbt under uro i Uganda

Mindst 96 mennesker er blevet dræbt i de seneste fire dage i Uganda, hvor voldsomme spændinger mellem bevæbnede grupper fra forskellige klaner slås mod militæret i den vestlige del af landet, oplyser hæren.

- Siden operationen begyndte, har vi dræbt 75 af angriberne, siger militærets talsmand, Ninsiima Rwemijuma, i Rwenzori regionen.

- I alt er 96 blevet dræbt, når der medregnes 21 andre soldater, politifolk og civile, tilføjer han.

Det bjergrige område grænser op til Den Demokratiske Republik Congo.

Angriberne, der kommer fra en lokal militsgruppe, har ikke umiddelbart relationer til den islamistiske oprørsgruppe ADF-Nalu, der terroriserede lokalbefolkningen i slutningen af 1990'erne og starten af 00'erne, inden den blev besejret og tvunget til at flygte til junglen i nabolandet DR Congo.

- Vi ved, at denne milits ikke er forbundet til ADF-Nalu, men vi er ved at undersøge, hvilke motiver og støtter de har, siger militærtalsmanden Paddy Ankunda.

Blandt andet håber myndighederne at få oplysninger fra en gruppe anholdte medlemmer af gruppen.

Frygten for ADF-Nalu er fortsat intakt i Uganda. Myndighederne mener, at gruppen i alt for høj grad får lov at passe sig selv i DR Congos relativt ubevogtede øst, og at den udgør en trussel mod olierige områder i Uganda.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip