Næsten 100 savnes efter færgeulykke i Indonesien

En færgeulykke ved den indonesiske ø Sulawesi kan have kostet op mod 100 mennesker livet.

Redningsmandskab har indtil videre kun bjærget 23 personer i live, efter at færgen med 117 personer om bord enten er sunket eller driver et sted i havet ud for øen.

To personer er fundet døde, skriver nyhedsbureauet dpa.

Færgen sejlede lørdag morgen ud fra Kolaka på den sydøstlige del af Sulawesi med Siwa længere vestpå som destination.

Turen skulle efter planen have taget seks timer, men undervejs gik noget galt.

- Vi har fundet 25 passagerer, heriblandt to døde børn, fra færgen, siger J.A. Barata, en talsmand for landets transportminister ifølge nyhedsbureauet dpa.

Båden begyndte angiveligt at tage vand ind, da den nærmede sig Siwa. De lokale myndigheder modtog et nødsignal fra skibet klokken 15.45 lørdag eftermiddag lokal tid.

Der er dog forskellige meldinger om, hvorvidt færgen er sunket eller driver for vind og strøm, fordi den fik motorproblemer.

Ifølge myndighederne er der høj sø med bølger op til fem meters højde i området, hvilket gør redningsarbejdet besværligt.

92 personer er fortsat savnet efter ulykken.

Indonesien er et kæmpe ørige med over 17.000 forskellige øer. Derfor er færgetransport meget udbredt i landet, men ulykker med dødelig udgang er ikke ualmindeligt - typisk på grund af dårlige sikkerhedsforhold.

Tidligere denne uge var et dansk fragtskib indblandet i en ulykke i indonesisk farvand, da den kolliderede med et tankskib og sank.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip