Næsten 10.000 flygtninge kom til Kroatien på en dag

26/09/2015 19:45

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Næsten 10.000 flygtninge og migranter kom fredag til Kroatien, hvilket er et rekordhøjt antal inden for samme døgn, oplyser indenrigsministeriet i Zagreb.

Det samlede antal flygtninge og migranter, der er kommet til EU-landet fra nabolandet Serbien i de seneste 10 dage er 65.000, hedder det i videre i en erklæring fra ministeriet.

Kroatien ophævede fredag et nyindført forbud, der hindrede både serbiske statsborgere og serbiske biler at køre ind på dets territorium.

- Grænsen er åben for al trafik, meddelte grænsepolitiet.

Tidligere havde Serbien forbudt alle lastbiler, som er indregistreret i Kroatien i at komme ind over dets grænser.

Zagreb havde forinden stillet krav til serberne om, at de også skulle sende migranter og flygtninge til Ungarn og Rumænien - og ikke kun til Kroatien, der blev medlem af EU i 2013.

Den kroatiske premierminister, Zoran Milanovic har advaret om, at styret i Zagreb kan lukke grænsen igen "fra det ene øjeblik til det andet".

Stridighederne er udsprunget af den konstante flygtningestrøm på Balkan.

De titusinder af flygtninge og migranter fra blandt andet Mellemøsten begyndte at tage til Kroatien, efter at Ungarn lukkede landets grænse til Serbien.

Krisen mellem Serbien og Kroatien er af iagttagere blevet kaldt den største siden begyndelsen af 1990'erne, hvor krigen i det tidligere Jugoslavien brød ud.

/ritzau/Reuters