Næsten alle bliver efterladt i chok, når de hører hvorfor: Derfor skal du altid banke på motorhjelmen, inden du kører

06/08/2023 16:21

Emil Martesen

Nyheder
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Når du først hører hvorfor, så vil du gøre det samme.

Mest læste i dag

Sommeren er lige om hjørnet, og der er god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne for danskerne, der må siges at være forkælet med et fantastiske vejr, der for alvor har fået sit tag over Danmark. 

Men om vinteren er sagen en helt anden. 

Vinteren byder nemlig på en række udfordringer. 

Ikke mindst for vores biler. For hvis du er blandt dem, der er oppe tidligt om morgenen, så er der god grund til at spidse øre. 

Tidligt om morgenen kræver det nemlig ekstra tid at fjerne isen fra forruden. Glatte veje kræver en forsigtig kørsel, og selv når sneen falder, skal man være ekstra opmærksom. 

Men der er en simpel vane, som mange overser, der kan gøre en afgørende forskel i denne årstid: Bank på bilens hætte før du sætter dig ind. Det kan være det afgørende skridt for at undgå potentielle ulykker og skader. 

For når temperaturerne falder pladask, pakker vi os ind i lag af tøj og beskytter os selv mod den bidende kulde, og hvis vi kunne, ville vi blive indendørs og holde os varme. 

Og dyrene har det på samme måde. De søger efter gemmesteder og varme kilder for at undslippe vinterens kolde greb. Og nogle gange kan de ende under motorhjelmen på din bil. 

Katteejere ved, at katte elsker at krybe ind under motorhjelme, hvor der ofte er restvarme fra motoren. Dækkene er også et populært tilflugtssted. Men hvis du ikke tjekker efter, inden du starter bilen, kan du risikere at skade eller endda dræbe en kat. 

Heldigvis er katte opmærksomme og adrætte skabninger, og et simpelt signal kan være nok til at advare dem. Et let bank på motorhjelmen kan afskrække og redde enhver firbenet besøgende. Det tager næsten ingen tid og skaber et sikkert miljø for både mennesker og dyr. 

Så næste gang du går ud for at køre om vinteren, husk at tilføje dette enkle skridt til din rutine. Det kan redde liv og sikre, at både du og de pelsede naboer kan navigere trygt i den kolde sæson.