Næsten alle har det i køkkenet: Den er guld værd i mikrobølgeovnen

30/05/2023 23:56

Emil Martesen

Nyheder
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Når du først har ladet øjnene hvile ned over dette trick, så vil du gøre det samme.

Mest læste i dag

Vi er alle bekendt med det frustrerende øjeblik, hvor vi tager vores opvarmede tallerkener ud af mikroovnen, kun for at opdage, at midten stadig er kold. 

Men frygt ikke - du skal nemlig ikke lede længere, for hjælpen er lige om hjørnet. 

En enkel løsning på dette problem har nemlig set dagens lys. 

Det løfter mediet rebanando.com sløret for. 

Og der kan hurtigt sættes to streger under, at den ikke involverer at bruge metal i mikroovnen, da man traditionelt set altid har fået at vide, at metalgenstande ikke bør placeres i mikrobølgeovnen på grund af risikoen for gnister og potentielle brande. 

Så næste gang du er i færd med, at skulle varme en beholder med væske op, uanset om det er et glas, en kop eller en skål, skal du prøve følgende trick. 

Du skal blot tage en tyk plastik- eller træske, der er egnet til brug i mikroovnen, og sæt den i væsken, før du varmer den op. Ved at skabe et ekstra kontaktpunkt med væskens overflade accelereres molekylerne mere jævnt, hvilket resulterer i en hurtigere opvarmning af væsken fra midten.

Og når opvarmningen er færdig, skal du forsigtigt fjerne beholderen og blande væsken en gang med den kolde ske. Du vil straks bemærke, at væsken er mere ensartet opvarmet end tidligere. Med dette trick undgår du behovet for at gentage opvarmningsprocessen flere gange.

Så næste gang du ønsker at undgå den irriterende oplevelse af en kold midte på dine opvarmede tallerkener, skal du prøve dette enkle trick med en plastik- eller træske.

Du vil prompte opdage, at dine tallerkener opvarmes mere jævnt og hurtigere uden at bringe sikkerheden i dit køkken i fare.