Næsten halvdelen af briterne vil ud af EU

EU-skepsissen i Storbritannien er ikke til at tage fejl af.

Næsten hver anden brite mener, at landet bør forlade det europæiske samarbejde, viser en ny meningsmåling, som Opinium har lavet for The Observer.

48 procent af de adspurgte siger, at de er helt sikre eller næsten sikre på, at de ved en folkeafstemning vil stemme for, at Storbritannien melder sig ud af EU.

Splittelsen er dog fortsat stor. 37 procent - eller mere end hver tredje - er ifølge målingen helt eller næsten sikre på, at de vil blive i EU.

Den britiske premierminister, David Cameron, har lovet en folkeafstemning om Storbritanniens EU-medlemskab inden udgangen af 2017, hvis hans parti altså står som vinder efter et kommende valg.

I øjeblikket arbejder David Cameron på at forhindre luxembourgeren Jean-Claude Juncker i at blive EU-Kommissionens næste formand. Meget tyder dog på, at han ikke vil lykkes med den mission.

Jean-Claude Juncker har blandt andet den tyske forbundskansler, Angela Merkels, støtte, ligesom at EU-Parlamentet peger på luxembourgeren til topposten.

David Cameron har senest i et debatindlæg i flere europæiske aviser plæderet, at det vil være direkte udemokratisk, hvis medlemslandene giver jobbet til Jean-Claude Juncker.

EU-landenes stats- og regeringschefer mødes i slutningen af næste uge. Her ventes de at tage stilling til, hvem der i efteråret skal erstatte nuværende kommissionsformand José Manuel Barroso.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip