Narkobilist i vild flugt: Flere vidner måtte springe for livet

Skrevet af Ann Katrine Warren

|

07/12/2012

Dagens topnyheder

En 24-årig narkopåvirket bilist påkørte en knallertkører og var tæt på at ramme flere andre, da han torsdag eftermiddag stak af fra politiet i Stensved. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil gerne i kontakt med de vidner, som nær var blevet ramt af bilisten under flugten.

Klokken 16.05 stoppede en færdselsbetjent den 24-årige mand fra København på Vordingborgvej i Stenved. Betjenten mistænkte manden for at være narkopåvirket og placerede ham bag i patruljevognen, hvor betjenten foretog en tnarkoest, som slog positivt ud. Men pludselig sprang den 24-årige ud patruljevognen og ind i sin egen bil, som han fik startet.

I høj fart kørte manden fra stedet, og flere fodgængere måtte springe for livet. Den 24-årige kørte op på cykelstien på Skovhusevej og videre ud på vejen, hvor han var tæt på at ramme en modkørende bil. Ved Irisvej skred gerningsbilen over mod fortovet, hvor en kvinde med en barnevogn måtte springe til side for ikke at blive kørt ned.

Den vilde kørsel fortsatte ad Skovhusevej, videre over krydset ved Møllebakken, ad Tolstrupvej og til højre ad Mølletoften. Her holdt den 24-årige pludselig stille og begyndte at bakke mod politibilen, som måtte undvige. Den 24-årige vendte om og kørte ad Præstetoften, videre ad Øster-Egesborgvej og ad Ørslevvej, hvor han igen pludselig bakkede mod patruljevognen. Herefter gik det ad Ørslevvej og til højre ad Lekkendevej. Da han drejede påkørte han en knallertkører, som blev væltet omkuld.

Den 24-årige standsede bilen og stak af til fods. Betjenten undersøgte kort, om knallertkøreren var kommet til skade, og fortsatte herefter til fods efter den 24-årige. Det lykkedes imidlertid ikke at finde ham.

Da betjenten kom retur til gerningsbilen, så han, at en kvindelig passager i bilen havde startet den. Betjenten skyndte sig at springe ind i bilen og hive tændingsnøglen ud. Kvinden blev anholdt og sigtet efter færdselsloven.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi opfordrer den 24-årige mand til at melde sig selv. Man vil også gerne i kontakte med føreren af bilen, som nær var blevet ramt på Skovhusevej, og kvinden med barnevognen på Irisvej, ligesom man gerne vil høre fra knallertkøreren, som blev væltet på Lekkendevej.