Narkodømte udlændinge er henrettet i Indonesien

Otte narkodømte er blevet henrettet i Indonesien, heriblandt to australiere, skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Henrettelserne blev eksekveret ved skydning i et fængsel på øen Nusakambangan.Gennem de seneste måneder har særligt Australiens regering ihærdigt forsøgt at indgå en aftale med Indonesien om at skåne de to australieres liv.

Blandt de dødsdømte var der foruden de to australiere også en brasilianer, en indoneser og fire nigerianere.

Familierne til de dødsdømte har i dagene op til henrettelserne fået lov til at besøge deres slægtninge.

Chintu Sukumaran, som er bror til en af de dødsdømte australiere, Myuran Sukumaran, fortalte tidligere til den indonesiske tv-station Metro, at hans bror var "afklaret" inden henrettelsen.

- Men han føler, at det er meget forkert. Han kan ikke forstå, hvorfor han og otte andre skal dø, sagde broren.

De planlagte henrettelser har udløst en bølge af protester fra de dødsdømtes hjemlande.

En filippinsk kvinde, Mary Jane Veloso, der ligeledes var dødsdømt og havde siddet på dødsgangen med de otte andre, er ikke blandt de henrettede.

Hendes henrettelse blev stoppet i sidste øjeblik, fordi hun menes at være offer for menneskehandel, og en af de formodede bagmænd i hendes sag meldte sig selv til politiet i Filippinerne, oplyser en talsmand for det indonesiske justitsministerium.

- Mary Jane er blevet bedt om at vidne i sagen, siger talsmanden ifølge Reuters.

Den unavngivne kvinde, der har meldt sig selv i sagen, har tilsyneladende været presset til det, efter hun modtog dødstrusler, siger politiet ifølge dpa til det indonesiske Metro TV.

/ritzau/

 

Dagens Gossip