Narrede mand til at onanere foran et webcam: Afpressede ham for tusindvis af kroner

En 34-årig mand er af Retten i Hjørring blevet dømt for at afpresse en yngre mand med en webcam-optagelse, som viser ham onanere under en chat på internettet.

Dommen, som faldt mandag, lyder ifølge Nordjyske.dk på tre måneders betinget fængsel.

Sagen stammer helt tilbage fra 2011, hvor en ung mand chattede på internettet med en 22-årig kvinde - troede han.

Han indvilligede i at betale 100 kroner for at se hende lave et intimt show, hvorefter han tændte for sit webcam, skriver Nordjyske.dk.

Under showet trak den unge mand fra Hjørring bukserne ned for at onanere helt uvidende om, at kvinden formentlig var et videoklip, og at det faktisk var ham selv, der blev optaget.

Herefter blev han kontaktet via mail, hvor der stod, at han skulle betale 5000 kroner, hvis han ikke ville have, at videoen af hans onani blev sendt til venner, kæreste og arbejdsplads.

- Jeg følte mig mere og mere presset. Da der en nat kom to opkald til min kærestes mobil, hvor ingen svarede, valgte jeg at betale, forklarede manden i Retten i Hjørring mandag ifølge Nordjyske.dk.

Men afpresningen fortsatte, og bagmanden ville have yderligere 10.000 kroner. Herefter valgte han at betro sig til sin kæreste, hvorefter de sammen gik til politiet.

Politiet sporede pengene tilbage til en 34-årig dansk statsborger bosat i Sverige, som blev tiltalt for afpresningen.

Kun mandens forsvarer var mandag mødt frem til retsmødet med meldingen om, at den 34-årige ikke kunne erklære sig skyldig i tiltalen, der også omfattede databedrageri. Der var nemlig forsvundet 15.000 kroner yderligere fra Hjørring-parrets fælles konto.

Han blev ifølge Nordjyske.dk dog kun kendt skyldig i afpresning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip